Hoeveel kilometer loop jij?
home  > over avond4daagse middag humsterland

Over Avond4daagse Middag Humsterland

Wat is de Avondvierdaagse Middag-Humsterland en wat maakt deze 4daagse zo bijzonder?

De Avondvierdaagse Middag-Humsterland is ontstaan in 2012 vanuit een initiatief in Oldehove. Vanuit dit dorp is contact gezocht met de verschillende basisscholen in de omringende dorpen Ezinge, Kommerzijl en Garnwerd. Hieruit is een organisatie ontstaan met enthousiaste vrijwilligers die zich tot doel hebben gesteld een ‘alternatieve’ avond4daagse samen te stellen door het Nationaal landschap Middag-Humsterland.

Alternatieve routes

Door routes te maken buiten de reguliere wandelpaden en wegen wordt tijdens de vierdaagse een andere blik op het landschap gegund. Voor kinderen zijn de routes avontuurlijk want ze voeren door het hoge gras, tussen de schapen en dwars door de weilanden. De routes zijn dan ook buiten de 4daagse niet toegankelijk als openbare wandelroute.

Samenwerking

Omdat de organisatie in handen is van 4 verschillende dorpen wordt op iedere avond vanuit een ander dorp gelopen. De routes op de verschillende avonden worden aangekleed met een versnapering en vaak ook met muziek. Een en ander wordt mogelijk gemaakt door ondernemers en vrijwilligers uit de dorpen en regionale organisaties.

Oranjerun

De organisatie van de Avond4daagse Middag-Humsterland valt onder de stichting Oranjerun. De doelstelling van de Oranjerun om mensen in beweging te krijgen en te houden sluit naadloos aan op de doelstelling van de avond4daagse. Samenwerking betekent elkaar versterken en gebruik maken van elkaars netwerk van vrijwilligers en contacten met instanties en gemeenten.
Meer informatie over de Oranjerun is te vinden op www.oranjerun.nl